Prof. Dr. SMARANDA BUDURU

Doamna Prof. Dr. Smaranda Buduru este șeful disciplinei de Protetică Dentară din cadrul Departamentului de Protetică și Materiale Dentare, Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu” Cluj. În cadrul disciplinei susține cursuri de Ocluzie Dentară și Disfuncție Temporo-Mandibulară atât studenților, cât și medicilor rezidenți din specialitățile Protetică Dentară, Endodonție, Parodontologie, respectiv Ortodonție. Tematica cursurilor cuprinde noțiuni despre preparații dentare, programe de previzualizare digitală- digital smile design, TScan, metode digitale de cinematică mandibulară- Modjaw, respectiv estetică dentară.
Doamna doctor este medic specialist de stomatologie generală din anul 1995 și de protetică dentară din 2011. Din 2003 este doctor în stiințe medicale, tema tezei de doctorat fiind legată de diagnosticare și tratamentul disfuncției temporo-mandibulare.
Este key invited speaker pentru numeroase congrese și conferințe naționale și internaționale. Studiile sale au fost publicate în numeroase articole de specialitate. Este autorul cărților "Examinarea pacienților cu disfuncția aparatului dento-maxilar”, “Noțiuni clinice de ocluzologie”, “Analiza ocluzală: clinic versus articulator” (varianta în limba romană, engleză și franceză), și coautor pentru cărțile “Incursiune în estetica dentară”, “Comprehensive esthetic dentistry” (varianta în limba engleză și chineză) în editura Quintessence.
Este co-proprietarul clinicii stomatolgice “Stomestet" în cadrul căreia susține pe lângă tratamente complexe protetice și ocluzale și o serie de cursuri postuniversitare private: “Protetica dentară între estetica și echilibru ocluzale”, “Ocluzia dentară: aplicații practice în protetică”, ,, Abordarea Interdisciplinară a Pacientului cu Boală Parodontală”.

ASOCIATIA TIMISOARA DENTAL STUDENTS ASSOCIATION, CUI 22092498, B-dul Revoluției din 1989, nr. 9, Timisoara | realizat de DowMedia

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram