Prof. Univ. Dr. Anca Jivănescu

Prof.Dr. Anca Jivănescu a absolvit Facultatea de Stomatologie UMFVBT în anul 1988 și din anul 1990 este cadru didactic în cadrul disciplinei de Protetică dentară. Este medic primar protetică dentară și medic primar stomatologie generală, are competență în implantologie orală, iar din anul 2000 este doctor în științe medicale.

Actualmente este profesor universitar abilitat și șef al disciplinei de Protetică dentară, Facultatea de Medicină dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara.

Este membru în numeroase organizații științifice profesionale din țară și străinătate (EPA, AACD, SRSD,SRPDMF), iar activitatea clinică o desfășoară atât în cadrul Clinicii de Protetică dentară cât și în cadrul cabinetului privat.

Prof.Dr. Anca Jivănescu este coordonator al programului de rezidențiat în specialitatea Protetică dentară și conducător de doctorate în domeniul Medicină dentară.

Este autor și coautor a 15 cărți, monografii și tratate, peste 100 de articole științifice (54 ISI) și are peste 120 de participări la congrese și conferințe din țară și străinătate, majoritatea pe teme de protetică dentară. În ultimii opt ani a organizat numeroase workshop-uri și cursuri pentru medici, rezidenți si studenți, pentru a promova beneficiile sistemelor CAD/CAM de cabinet.

Din anul 2020 este director al centrului de cercetare TADERP (Tehnici avansate și digitale de tratament endodontic, restaurator și protetic) din cadrul UMFVBT. Înființarea acestui centru de cercetare a facilitat finalizarea studiilor doctoranzilor, dar și a rezidenților și studenților care au solicitat sprijin.

Principalele teme științifice de interes se referă la  materiale și tehnici digitale în protetica contemporană.

ASOCIATIA TIMISOARA DENTAL STUDENTS ASSOCIATION, CUI 22092498, B-dul Revoluției din 1989, nr. 9, Timisoara | realizat de DowMedia

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram